PedBlog Marjolijnagogisch medewerkster Marjolijn Janssen geeft elke maand een kijkje in haar leven als alleenstaande moeder van Kian (7) en Jack (5).

Bestemming: Villeneuve-de-Berg (1108 km)

Het is vrijdag 19 juli. Wij gaan op vakantie met nog 2 volwassenen en 6 kinderen. Ja, je leest het goed! Totaal met 8 kinderen. Met 3 auto's rijden wij achter elkaar aan. Kian en Jack zitten de 1e paar uur braaf een dvd te kijken achterin. Ondertussen luister ik naar heerlijke muziek (o.a. Bruno Mars, Beyoncé, Eros Razotti). We hebben vooral veel files gehad in Nederland en met regelmatig een plas pauze of eet pauze komen we tegen 8 uur aan bij de B&B in Metz. Hoop maar dat de kinderen lekker gaan slapen. Ik ben mega moe en de kids zijn vol energie.. goede combi!

De volgende dag vertrekken we weer vol goede moed en een heerlijke nachtrust (NOT) richting de camping. Luister, ik hou heel veel van mijn jongens, maar doordat ze regelmatig op elkaar zaten te fitten, te schelden, te meppen, kon ik ze wel achter het behang plakken! Jeetje! En daar rij je dan als alleenstaande moeder met 2 voorbeeldige kindjes achterin! Tegen 4 uur, geloof ik, kwamen we aan bij onze bestemming! Na het inchecken reden we naar onze slaapplekken waar mijn vriendin en haar vriend de tenten gingen opzetten. Ik nam de taak als kok waar (pannenkoeken) en soort van oppas. Ja, soort van van, want die grote meiden gaan toch hun eigen gang en de jongens gingen lekker spelen.
We hebben 1,5 week op de camping gestaan. Echt een mooie camping met goede faciliteiten en mooie omgeving. Alle kinderen heb zich prima vermaakt (oké, op een paar akkefietjes na) en wij als ouders hebben ons ook geamuseerd. De terugreis verliep veel beter (qua files, ruzies onderling, ik heb 1 kind voorin gezet). Eenmaal in Nederland werden we verwelkomt door een bak regen die uit de lucht kwam vallen. Hoi, Holland! Nu zijn we inmiddels weer een paar weken aan het werk en de kids hebben hun 1e schoolweek er weer op zitten. Toch ook wel lekker hoor, de normale ritme.

Groetjes Marjolijn,  moeder van Kian en Jack.521E3C61 68AB 4498 889E F97B9C5874E7